Init vinner ramavtal med SISAB | 01 August

Init vinner ramavtal för applikatorisk förvaltning av

SISAB's överordnade system SOLIDA.

Stockholm, 1 augusti 2024

 

Init har blivit utvald att ansvara för den applikatoriska förvaltningen av Skolfastigheter i Stockholms AB’s (SISAB’s) överordnade system SOLIDA inklusive systemintegrationer av BMS, implementering av AI-funktioner, uppgraderingar, back-up hantering, såväl som applikationsutveckling inom och runt SOLIDA, som är baserat på Schneider Electric EcoStruxure Building Operation. Detta ramavtal innebär en betydande milstolpe för vårt företag och ett stort erkännande av vårt tekniska kunnande, säger Viktor Wangrosso, Division Manager på Init Sweden.

 

Tiden går fort när man har roligt, vi tecknade avtalet med start från den 1a april och vi har sedan dag ett fokuserat på att säkerställa att vår organisation, processer och IT-infrastruktur är rustade och inkörda för att leverera i toppklass. Vi har på kort tid tagit fram nya innovativa lösningar som kraftfullt främjar SISAB’s operativa effektivitet, spar tid och bidrar till en bättre arbetsmiljö för deras driftledare. Vi är otroligt stolta över att ha blivit utvalda för detta prestigefyllda uppdrag. SISAB är en av landets största och mest progressiva beställare inom digital fastighetsteknik, och detta avtal utgör ryggraden i deras fastighetsdrift. Förtroendet som SISAB har visat oss är ett bevis på vår stora erfarenhet och förmåga att leverera kvalitet och innovation, kombinerat med ett högt tempo, säger Viktor Wangrosso.

 

Init ser fram emot att kunna kunna lyfta SOLIDA-systemet till nya höjder med hjälp av vår starka leveranskapacitet, utvecklingsförmåga och expertis.  Genom att jobba tight tillsammans med verksamheten, förstå deras problemområden så strävar vi hela tiden efter att utveckla funktioner för att effektivisera och förbättra SOLIDA. Vi ska bidra till att reducera energianvändningen, styra effektuttag, minska felanmälningar, göra smarta kopplingar till deras övriga system, allt för en ännu mer sofistikerad och effektiv fastighetsförvaltning för SISAB.

 

Mats Carlqvist på SISAB berättar ” Vi har sannolikt Sveriges mest välutvecklade fastighetsförvaltning i storformat, där vi under många år arbetat oerhört disciplinerat med att få människor och digital teknik att samverka för att göra oss effektiva och värdeskapande för vår ägare, Stockholm Stad.

 

Många ser oss som en ledstjärna i branschen vad gäller digital utveckling och utvecklingen går väldigt fort i fastighetsbranschen. Ska man vara bäst så måste man ställa krav så man kan jobba med dom bästa, konstant utmana ”så-har-vi-alltid-gjort-mentaliteten” och hitta samarbetsytor mellan flera leverantörer och oss som beställare, vi måste slå våra kloka huvuden ihop.

 

När vi handlade upp detta avtal så la vi stor vikt vid utvärdering av organisationens kompetens, då vår progressiva inställning till att fortsätta utvecklas kräver kompetens utöver traditionell BMS, vi behöver utvecklare.

 

Där känner vi stort förtroende för Init då de har en utmärkande hög kompetens inom applikatorisk förvaltning av BMS-system och kan bistå med specialistkompetens för att fortsätta utveckla ”SOLIDA” så vi kan fortsätta vara branschens ledstjärna. Vi hoppas såklart också kunna ge inspiration till fler fastighetsbolag för att gemensamt kunna möta samhällets utmaningar, den bjuder vi på”, tillägger Mats med ett leende.

 

I nära samarbete med sidoentreprenörer och leverantörer så vill vi ge SISAB bästa möjliga förutsättningar för att erbjuda stadens elever ett bra inomhusklimat i högpresterande och trygga fastigheter, och samtidigt kunna uppfylla och överträffa regulatoriska krav från nationell nivå och på EU-nivå , avslutar Viktor Wangrosso.

 

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

 

Viktor Wangrosso
Init Sweden
[email protected]